Cum să alegi o cutie poștală colectivă?

Instalarea sau înlocuirea unor cutii poștale bloc într-o coproprietate necesită votul adunării generale a coproprietarilor. Mai mult, dacă alegerea esteticii lor depinde de tipul de clădire în care sunt instalate, cutiile poștale trebuie înainte de toate să îndeplinească standarde specifice.

De ce trebuie să ții cont?

La alegerea unei cutii poștale bloc trebuie să iei în considerare câțiva parametri:

Dimensiuni: Trebuie să începi prin a te asigura că aceste cutii poștale respectă standardele de dimensiune cerute. Odată realizat acest lucru, va fi posibil să se determine dimensiunea dorită în funcție de spațiul disponibil.

Materiale: Cutiile poștale colective sunt fabricate din materiale metalice, cum ar fi oțel, oțel inoxidabil și  aluminiu sau  din lemn. Oțelul este mai rezistent, asigurând durabilitatea acestor cutii poștale. La fel ca aluminiul, oțelurile inoxidabile sunt imune la rugină. Laminatele sunt mai estetice pentru ca reproduc lemnul, dar cu o rezistență mai mare.

Locație: Modelele de interior sunt ideale pentru clădirile cu un hol de intrare spațios. În caz contrar, versiunile pentru exterior vor fi mai potrivite. Blocurile cu două fețe oferă mai multă flexibilitate, dar implică mai multe cheltuieli.

Siguranță și rezistență: În funcție de locația sa, blocul colectiv poate sau nu necesita protejarea împotriva atacurilor externe (coroziune, rugină etc.). În toate cazurile, trebuie să ofere o protecție excelentă împotriva spargerii și vandalismului. Anumite dispozitive ajută la întărirea securității conținutului cutiei poștale (sistem anti-ruptură, multi-ancorare etc.).

Design: Cea mai bună opțiune este să comanzi un material pe măsură. Downlight-urile sunt atât ergonomice, cât și elegante. Modelele montate pe perete pot fi, de asemenea, foarte estetice.

Instalarea cutiilor poștale

Pentru interior

Cutiile poștale standard trebuie instalate în grupuri pentru a forma un întreg omogen. În fața feței de distribuție trebuie lăsat un spațiu de cel puțin 1,2 metri. Acestea trebuie numerotate de sus în jos și de la stânga la dreapta.

De asemenea, ar trebui ținut cont și dacă în blocul cu locuințe există persoane cu dizabilități. Acestea ar trebui să ibă acces la cutia poștală cu ușurință.

Pentru exterior

Cutiile poștale amplasate în exterior trebuie amplasate la marginea unui drum deschis circulației publice. Acestea trebuie să aibă o rezistență suficientă la intemperii în funcție de regiunea în care sunt instalate și fiecare fantă pentru introducerea corespondenței trebuie să fie prevăzută cu o supapă de etanșare.

Cine suportă costul reparației în caz de avarie?

  • Într-un contract de închiriere

Unele reparații sunt necesare dacă o cutie poștale este deteriorată. În general, responsabilitățile sunt atribuite persoanei care a cauzat deteriorarea echipamentului. În caz contrar, mandatarul sau proprietarul este cel care îl plătește.

În închiriere, proprietarul este cel care se ocupă de toate obligațiile legate de repararea acestor  cutii poștale colective. Cheltuielile pot fi acoperite de asiguratorul acestuia conform contractului încheiat. Chiriașul poate fi tras la răspundere dacă este implicat în vreun fel în deteriorarea cutiei poștale.

  • Într-o clădire de condominiu

În locuințele colective, refacerea blocului de cutii poștale poate fi atribuită coproprietarilor sau mandatarului, în funcție de faptul că este considerat ca fiind echipament colectiv, sau un accesoriu al porțiunilor private.

Articole Asemănătoare

Articole Recente