Beneficiile cosmeticelor naturale

În produsele cosmetice și de îngrijire moderne, se utilizează o mare varietate de ingrediente. În același timp, produsele care conțin ingrediente naturale devin din ce în ce mai mult preferate de cei cărora le pasă de sănătatea lor. Astfel de produse cosmetice sunt de obicei marcate pe ambalaj cu „cosmetice bio”, „100% organic”, ceea ce înseamnă cosmetice naturale sau organice. Aceste produse cosmetice sunt foarte utile pentru piele și păr și diferă de cosmeticele convenționale. Cosmeticele care conțin ingrediente naturale, spre deosebire de cosmeticele convenționale care conțin siliconi, parabeni și alți aditivi sintetici, au un efect benefic asupra pielii și o vindecă. Cosmeticele convenționale de cele mai multe ori, pur și simplu maschează imperfecțiunile și doar creează aspectul pielii sănătoase.

Cosmetice naturale – Avantaje

Cosmeticele naturale au o serie de alte avantaje. Au un efect catifelant asupra pielii, fără a perturba echilibrul acido-bazic și mențin în același timp bariera lipidică protectoare. Cosmeticele bio sunt absolut sigure, deoarece nu conțin substanțe periculoase. Sunt potrivite pentru utilizare la orice vârstă, și există o serie de produse speciale pentru îngrijirea bebelușului. Ingredientele naturale, spre deosebire de cele sintetice, încep procesul natural de regenerare a pielii. Ca urmare, pielea este restaurată și scapă independent de diverse probleme.

Proprietăți utile ale ingredientelor naturale în cosmetice naturale

Cosmeticele cu ingrediente naturale sunt produse destul de scumpe, deoarece costul producției lor este mult mai mare. Compoziția cosmeticelor naturale utilizează extracte de plante, acizi din fructe, materii prime de origine animală, ingrediente minerale, uleiuri naturale, conservanți naturali precum acid citric, sorbic sau salicilic. 

Produsele cosmetice, care conțin extracte de plante, se disting prin eficiență ridicată, deoarece componentele plantelor conțin substanțe speciale cu putere de penetrare rapidă. Ingredientele care asigura eficacitatea cosmeticelor naturale sunt obţinute din plante medicinale precum, muşeţel, calendula, aloe, brusture, caledonia, urzică și altele. Pentru a extrage componente utile, producătorii folosesc soluții speciale pe o bază naturală.

Uleiurile esențiale sunt printre componentele valoroase ale cosmeticelor naturale și au proprietăți unice. De exemplu, uleiul de argan este cea mai bogată sursă de vitamina E, regenerează perfect și întinerește pielea. Iar uleiul esențial de lemongrass normalizează echilibrul grăsimilor și tonifică pielea. Uleiurile esențiale folosite în cosmetice bio sunt obţinute din anason, lavandă, mușcată, bergamotă, pin și alte plante. Cosmetologia modernă folosește diferite uleiuri, fiecare dintre ele având proprietățile sale unice. Uleiurile esențiale pentru cosmetice bio sunt produse prin presare la rece, folosind sâmburi de fructe, semințe, boabe, sâmburi de nuci și fructe pentru aceasta.

Produse bio cu uleiuri naturale

Datorită uleiurilor vegetale din compoziția produselor cosmetice de îngrijire, pielea reține umiditatea, nu se usucă și este protejată de influențele agresive ale mediului. În mod tradițional, semințele de struguri, măslinele, shea, migdalele, jojoba, germeni de grâu și altele sunt folosite în produse cosmetice bio. Produsele cosmetice bio de origine animală sunt foarte populare. De exemplu, creme anti-îmbătrânire cu extract de mucus de melc, cremă de îngrijire de iarnă cu ulei de nurcă. Preparatele cosmetice cu miere, propolis, lapte (de capră, cămilă etc.), caviar de pește, ouă de prepeliță, lăptișor de matcă și alte componente s-au dovedit a fi de asemenea, excelente.

Articole Asemănătoare

Articole Recente