Ce este o narghilea și din ce este compusă?

Narghileaua este un instrument de fumat oriental, care era folosit în general în Africa și Orientul Mijlociu, iar mai nou se folosește și în America și Europa. Acest instrument de fumat își are originile la granița Pakistanului cu India.

Pentru a funcționa, o narghilea este formată dintr-un număr de componente, dintre care patru sunt esențiale pentru funcționarea sa.

Recipientul pentru apa

Aceasta este o componentă importantă din construcția unei narghilele, deoarece funcționarea acesteia presupune folosirea apei. În jurul acestui recipient se va construi întreg procesul. Vasul cu apă trebuie umplut aproximativ 2/3 cu lichid, pentru o funcționare eficientă. Aceasta este o componentă esential, indiferent de tipul de narghilea pe care îl folosești, iar dimensiune lui diferă de la un model la altul. Acesta este mai mare pentru o narghilea de dimensiuni mari și mai mic pentru o mini narghilea.

Coloana metalică

Coloana metalică reprezintă axul principal al narghilelei, iar celelalte elemente au legatură cu acest element. Coloana metalică se atașează recipientului pentru apă despre care am discutat mai sus, însă mare atenție la cum este atașată garnitura dintre cele două.Aceasta trebuie să fie foarte bine fixată.  De asemenea, pentru a te bucura de cele mai bune experiențe în timpul fumatului de narghilea, cauciucul de etanșare trebuie să fie foarte bine tras peste coloana metalică.

Scrumiera  

Poate ți se pare puțin ciudat ca atunci când fumezi narghilea să ai nevoie de scrumieră, trebuie să știi că aceasta este o componentă importantă a acestui ansamblu pentru fumat. Este folosită pentru scrumul produs de arderea cărbunilor și este atașată de coloana metalică.

Creuzetul

Ultima componentă a narghilelei este un creuzet, acest element cu dublu rol în funcționarea unei narghilele. El este folosit ca și recipient pentru tutunul de narghilea și suport pentru arderea cărbunilor. Creuzetul este un vas din ceramică, care se acoperă cu folie din aluminiu perforată. Locul lui în acest ansamblu de fumat este în vârful coloanei metalice, deasupra scrumierei.

Bineînțeles că cei care doresc sau au deja o narghilea, trebuie să știe că pe lângă componentele acesteia, mai au nevoie și de anumite accesorii, cum ar fi tutun, cărbuni, arome, mustucuri și chiar aprinzător de cărbuni, pentru o experiență unică. Poți alege dintr-o gamă variată de arome, de la cele fructate, la aromă de mentă, cafea sau bubble gum. În plus, cărbunii pot fi de mai multe feluri. Te sfătuim să îi alegi pe cei din cocos, deoarece sunt 100% organici și naturali realizați cu grijă din coajă de nucă de cocos comprimată. Sunt considerați produse ecologice, deoarece sunt fără gust și fără miros, de aceea nu va influența aroma aleasă. Au o ardere lentă care poate dura până la 2 ore.

În funcție de accesoriile pe care le alegi, experiența ta poate fi una mai bună sau mai puțin bună. Alege produse de calitate, din magazine de încredere. Iar pentru a scurta timpul petrecut la cumpărături, magazinele online îți oferă o gamă variată de narghilele și accesorii pentru a te bucura la tine acasă de această experiență, împreună cu cei dragi.

Articole Asemănătoare

Articole Recente